Onder de naam Bon Sjef en Phill Ballins maken de Utrechtse vrienden Nick van Tergouw en Olav Mackaay funky hip hop. De jongens leren elkaar kennen in de keuken van een restaurant, waar ze beide als chef-kok werken. Sindsdien bakken ze rhymes en flows zowel in, als buiten de keuken. Ze nemen je mee in een wereld vol culinaire hoogstandjes met vlijmscherpe teksten.

Nick van Tergouw studeert  af aan de Nederlandse Pop Academie en is sindsdien druk met het schrijven van liedjes, hosten van bandcompetities en het geven van rapworkshops.

Olav Mackaay groeit op in een muzikale omgeving en kiest ervoor om na de middelbare school naar de kunstacademie te gaan. Hij studeert af aan de Willem de Kooning Academie. Daarnaast leert hij in zijn vrije tijd alles over het produceren van beats.

Hun teksten zijn catchy maar gevat en hebben commentaar op het dagelijks leven. Dit wordt gecombineerd met funky beats die het publiek geheid laten dansen. Door middel van live elementen -zoals een loopstation met beatbox en freestyles- betrekken ze het publiek in de show. Dus voetjes van de vloer & springen op pompende beats!

Op 10 mei 2018 is de debuut EP ‘Move een Beetje’ uitgekomen.

 

Vrijdag 1 maart 2019 is de track ‘Risico’ uitgekomen: