Nieuws

Recensie: Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE Club 3voor12 Utrecht

“Voor veel mensen is Hemelvaartsdag het begin van het weekend. In de Utrecht zijn er op woensdagavond en donderdag overdag al veel dingen te doen. Donderdagavond is er ook voldoende te kiezen, waaronder de mei-editie van onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Op het podium van dB’s staan deze keer I. Straus, Tousch en Bon Sjef & Phill Ballins Kollective. De eerste twee bands spelen hun tweede show ooit, terwijl het Kollective een nieuwe toevoeging is bij de show van rappers Bon Sjef & Phill Ballins.”

Het hele artikel lees je hier.

Recensie ‘Risico’ 3voor12 Utrecht

“Soms moet je in het leven risico’s nemen, is het motto van Bon Sjef & Phill Ballins bij het maken van hun gelijknamige nieuwe track. Die risico’s komen op verschillende niveaus naar voren. Zo staat ELVILIA., het derde lid van het collectief, normaal achter de draaitafels maar voor deze track hebben de jongens hem gevraagd om 16 bars voor het nummer te verzorgen.

Ook je plek in de muziekbusiness willen veroveren is een risico volgens het tweetal. Een verstandig mens gaat voor een veilig bestaan kiest nooit voor een carrière in de muziek, er zijn immers geen garanties voor succes. Voor de Utrechters is dit juist de belangrijkste motivatie om deze statement te maken. Volgens hen staat het aangaan van samenwerkingen zonder dat je van tevoren weet hoe of wat symbool voor risico nemen…”

Het hele artikel vind je hier.

Recensie ‘Alle Tijd’ 3voor12 Utrecht

“Vandaag verscheen ‘Alle Tijd’, de nieuwe videoclip van het Utrechtse hiphopduo Bon Sjef & Phill Ballins. De track is afkomstig van de vorige maand verschenen debuut-EP Move een Beetje, waarvan eerder al de single ‘Trap Er Tegenaan’ is uitgebracht. Voor de video bij het zomerse ‘Alle Tijd’ heeft het duo het vliegtuig naar Berlijn gepakt, waar ze de beelden in een aantal dagen geschoten hebben. De video neemt je mee naar lange zomers waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt. Geen stress en zorgen, alleen maar lekker ontspannen met je vrienden in de laatste zonnestralen van de dag terwijl je een gin-tonic bij de hand hebt.

Tijdens hun verblijf in de wijk Friedrichshain zijn Bon Sjef en Phill Ballins onder meer langs geweest bij de Urban Spree, het Treptower Park, de Humana op de Frankfurter Tor met vijf verdiepingen aan vintage kleding en ook de beroemde Spätis avondwinkels – oftewel Spätkaufs – ontbraken niet aan het lijstje. Bon Sjef: “Het gevoel dat de stad Berlijn je geeft is een weerspiegeling van de song. Berlijn is een vrije stad. Je mag er bier drinken op straat, er is overal graffiti en de stad ademt, historie en vernieuwing komen samen.” Met een camera en een reisgids op zak gingen de jongens op ontdekkingstocht, waarbij ze hun ervaringen hebben vastgelegd in de videoclip. Het duo heeft de clip zelf geregisseerd en opgenomen. Je kunt ze ook live zien: op vrijdag 6 juli staan ze in ACU.”

Het artikel vind je hier.

Redbull tipt Bon Sjef & Phill Ballins

Dit duo rapt op originele housebeats en beschikt over meer energie dan een kerncentrale. Dat lieten de twee vorig jaar al zien op het Bevrijdingsfestival, en inmiddels zorgen ze voor uitverkochte zalen in hun hometown. Het derde lid van de act Elvilia ontpopt zich ook steeds meer als soloartiest, evenals Powli, die elke liveshow op het podium klimt om het publiek te overdonderen met zijn kakelverse raps en uitzinnige gedrag. 15 juni komt er een nieuwe release aan van Bon Sjef en Phill Ballins.”

https://www.redbull.com/nl-nl/11-keer-muziek-uit-utrecht

Live Report Artiestennieuws EP Release

“Deze twee jonge mannen weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen en dat bewezen zij in een uitverkochte dB’s, afgelopen donderdag. Daar brachten ze hun kindje ‘Move Een Beetje’ de wereld in. Bakken met energie, meezingbare hiphopnummers en heel veel gastmuzikanten, dat somt de avond wel aardig op. We schreven al vaker over ze, maar zagen ze nooit eerder live, en waren positief verrast.”

Lees het hele artikel hier.

Recensie ‘Trap Er Tegenaan’ 3voor12 Utrecht

“Vorig jaar stond hiphop duo Bon Sjef & Phill Ballins op het Utrechtse Bevrijdingsfestival. We schreven toen al dat het duo een volgende stap zou kunnen zetten, als het met een iets scherper randje zou komen. Vandaag brengen de rappers de videoclip uit van hun tweede single ‘Trap Er Tegenaan’, waarin ze deze scherpe rand absoluut hebben opgezocht.

Het nummer laat een compleet andere sound horen dan we van de het duo gewend zijn. Vrolijke, zwoele en tropische disco vibes met hier en daar honingzachte vocalen zijn ingeruild voor een grauwe trap beat, omgeven door een sluier van duisternis.

Ook de videoclip is vernieuwend. We zien hoe de rappers zich compleet uitleven op autosloperij Akkie Stomphorst in De Bilt en daar een sloopauto finaal naar de filistijnen helpen. Volgens de twee Utrechters staat het slopen symbool voor het openbreken van de muziekscene, om zo wat meer plaats te maken voor nieuw talent.

‘Trap Er Tegenaan’ is afkomstig van de EP Move Een Beetje die het duo op donderdag 17 mei in dB’s presenteert.”

Song van het jaar Utrecht

“De stembussen zijn gesloten, de beste 30 nummers van het afgelopen jaar (volgens jullie) zijn bekend. Tijd voor 3voor12 Utrecht om de tracks op een rijtje te zetten in de Top 030, met als aanvoerder natuurlijk de Utrechtse Song van het Jaar.”

Bon Sjef & Phill Ballins komen maar liefst met 2 songs voor in de lijst. Op nummer 13 Bon Sjef & Phil Ballins, Lada Mursee – Move een beetje en op nummer 17. ThoMassinK, Bon Sjef, Lada Mursee, Phill Ballins – Top of the World

Het hele overzicht vind je hier.

Artiestennieuws over Bon Sjef & Phill Ballins

De Utrechtse vrienden Nick van Tergouw en Olav Mackaay, zoals de mannen daadwerkelijk heten, ontmoetten elkaar in de keuken van een restaurant. Al snel ontdekten ze hun gezamenlijke liefde voor muziek.

De keuken wordt ingewisseld voor de studio en al gauw ontstaat er een samenwerking waar mensen niet omheen kunnen. De mannen zijn niet vies van catchy teksten en funky beats met invloeden van house, ‘80s sounds en natuurlijk hiphop. Op ‘Move een Beetje’ worden de heren bijgestaan door goede vriend Lada Mursee.”

Lees het artikel hier verder.